Валерій Баранов заявив про тупикову ситуацію в роботі з міськрадою та побажав депутатам "успіхів у роботі".

Міський голова Бердянська Валерій Баранов подав у відставку. Про це він сказав під час засідання День депутата у вівторок, 16 листопада.

"Після виборів я розумів, що буде складно працювати без більшості у міськраді, але сподівався на те, що мені вдасться поступово всіх об'єднати... Але цього разу дружної роботи не відбулося, на жаль. Весь цей рік мені довелося працювати в умовах агресії та деструктиву", - сказав Баранов.

За його словами, він розглядав два варіанти: "загравати" з міськрадою або подати у відставку через неможливість працювати в таких умовах.

"Інших варіантів не існує. У всякому разі, я їх за рік не знайшов. Затягування проблеми нікому користі не принесе, а місту - тільки шкода. Тому з урахуванням тупикової ситуації, що склалася, моїм віком (64 роки - ред.) і особистими мотивами, я змушений подати у відставку та побажати вам успіхів у роботі", - зазначив Баранов.

Він також перепросив виборців за "вимушене рішення" та залишив зал.

Як відомо, у листопаді 2020 року Валерій Баранов переміг у другому турі виборів міського голови Бердянська. При цьому він уже був мером міста з 1998 по 2007 роки. А згодом став народним депутатом України від блоку Литвина. У 2014 році його було призначено головою Запорізької ОДА.