Навчання для тих, хто втратив житло і змушений з нуля облаштовувати власне життя в іншій області, буде безкоштовним.

Фонд української телеведучої Маші Єфросініної відкрив новий напрям роботи з допомоги підліткам. Спеціально для цього буде запущено флагманський проект, пише НВ.

Зокрема, допомогу й підтримку надаватимуть дівчаткам-підліткам.

"Усі ми, дорослі жінки, колись були підлітками і пам'ятаємо, скільки небезпек таїть у собі цей вік. За даними Центру гідності дитини Українського католицького університету, 23% українців знають, що таке сексуальне насильство і домагання. Мета нашого нового напряму – це запобігати насильству серед дівчаток-підлітків. Ми навчимо їх бути сміливими. Саме таку назву – Смілива – має наш новий проект, що охоплює заняття із самозахисту і психологічну допомогу для дівчаток-переселенців. Ми хочемо навчити підлітків помічати перші "дзвіночки" насильства, вміти захищати особисті кордони. Це допоможе у майбутньому знизити кількість домашнього насильства", – заявила телезірка.

Крім того, дівчаток навчатимуть бути сміливими. Це завдання покладено на професійних тренерів із самозахисту і підліткових психологів, які мають досвід роботи з жертвами різного роду насильства.