На Луганщині російські окупанти збудували майже двокілометрове укріплення біля тимчасово окупованого міста Гірське, яке назвали "лінією вагнера".

Ці фортифікаційні споруди не зупинять наступ Збройних сил України, повідомив голова Луганської ОВА Сергій Гайдай в ефірі одного з телеканалів, пише УНН.

"Слава богу, що російська армія ще живе в 1941 році і цими "зубами дракона" намагаються змінити ситуацію на фронті. Це принципово нічого не змінює, крім того, що у нас будуть чиїсь зуби. Вони допоможуть зводити нам фортифікаційні споруди, які знадобляться після звільнення Луганської області. Тому що у нас найдовша межа з рф, її потрібно буде зміцнювати", – сказав Гайдай.

Голова Луганської ОВА зазначив, що розчистити це укріплення можна навіть "за допомогою старого радянського озброєння", а саме шляхопрокладача БАТ-2. Він додав, що піхота теж "без проблем" пройде через "лінію вагнера".

За даними росЗМІ, "зуби дракона" є "другою лінією оборони" на випадок, якщо ЗСУ здійснюватимуть наступ у цьому районі. Згідно із супутниковими знімками компанії Maxar Technologies, укріплення складається з чотирьох рядів цементних пірамід, за ним розташований рів.

пвк "вагнер" не вперше використовує "зуби дракона" для укріплення своїх позицій, інформує CNN. У 2021 році найманці побудували понад 70 кілометрів окопів у Лівійській пустелі, щоб зупинити наземні атаки на їхні позиції.

Нагадаємо, голова Луганської ОВА Сергій Гайдай повідомив, що дощова погода трохи сповільнює наступ українських військових на Луганщині, але вони все одно продовжують просуватися вперед.