Генерал-майор брав хабарі з підлеглих – керівників в'язниць – за непроведення перевірок. А тепер стане одним з ув'язнених.

Екс-голову західного міжрегіонального управління з питань виконання кримінальних покарань і пробації Мін'юсту засудили до шести років позбавлення волі за хабарництво. Про це у п'ятницю, 14 жовтня, повідомляє прес-служба САП.

Зазначається, що колишнього чиновника визнано винним за статтею про прийняття пропозиції, обіцянки або отримання неправомірної вигоди посадовцем (ч. 3 ст. 368 КК). Йому призначено покарання у вигляді шести років позбавлення волі з позбавленням права обіймати посади, пов'язані з виконанням організаційно-розпорядчих функцій, терміном на три роки з конфіскацією всього майна, що належить йому на праві власності.

"Під час судового розгляду було доведено причетність генерал-майора до отримання щомісяця від підпорядкованих йому керівників установ виконання покарань неправомірної вигоди за нездійснення контролю та перевірки дотримання режиму відбування покарань ув'язненими і господарської діяльності у підпорядкованих установах виконання покарань", – йдеться у повідомленні.