Росія запропонувала свій проект угоди щодо режиму тиші і контролю за ним, але його не прийняли, так як не були зазначені суб'єкти.

Українська делегація в ТКГ запропонувала свої поправки в проект угоди про Великоднє перемир'я на Донбасі. Про це заявив глава Української делегації Леонід Кравчук в ефірі Україна 24 в четвер, 29 квітня.

Кравчук нагадав, що напередодні російська сторона запропонувала свій проект угоди щодо режиму тиші і контролю над ним, але його не прийняли, так як в ньому не були вказані суб'єкти.

"Я сьогодні буквально годину тому відправив пані Гайді Ґрау, представнику ОБСЄ, проект тих доповнень чи уточнень до російського проекту. Ми вважаємо, що російський проект повинен бути взятий за основу... доповнення з проханням, є ще час розглянути проект. І можливо, ми приймемо це рішення, тому що воно надзвичайно важливе. Сам факт "тиші"... останнім часом вона порушувалася і порушується", - сказав Кравчук.

За його словами, всі учасники переговорів погодилися з тим, що така угода є необхідною. Тепер ОБСЄ має розіслати українські доповнення Росії та представникам ОРДЛО.

Як повідомив представник Донецька Сергій Гармаш, "для візування Великоднього перемир'я, представники Росії запропонували Україні підписати заяву про припинення вогню між нею та "ОРДЛО".

"У справу йдуть привабливі пропозиції, типу тієї, що прозвучала вчора на ТКГ: підпишіть заяву про координаційний механізм від імені України і ОРДЛО - і буде вам перемир'я", - написав він у соцмережі.

Гармаш відзначив, що Україна не може погодитися визнавати стороною конфлікту ОРДЛО замість Росії та тим самим переступити "червону лінію".

Водночас спікер Української делегації в ТКГ Олексій Арестович заявив про зворотне, зокрема що "під час переговорів 28 квітня на рівні глав делегацій один з високопоставлених представників Росії визнав, що запрошені Росією з тимчасово окупованих ОРДО не є суб'єктами переговорного процесу".