Євгену Мецгеру і Володимиру Пікалову сьогодні вранці вручили підозру в нападі на журналістів.

Правоохоронці вручили підозру керівництву Укрексімбанку в перешкоджанні професійній діяльності журналістів Схем. Про це в четвер, 7 жовтня, повідомила прес-секретар Київської міської прокуратури Надія Максимець, а також прес-служба Поліції Києва.

"Одному з фігурантів провадження через перешкоджання роботі журналістів програми Схеми сьогодні вранці в присутності адвоката вручили повідомлення про підозру", - написала Максимець на сторінці в Facebook.

Пізніше в коментарі Українській правді вона повідомила, що підозри вручили обом фігурантам.

"Станом на 9:55 ранку обом фігурантам кримінального провадження щодо перешкоджання роботі журналістів Схем вручено повідомлення про підозру, а також повістки з викликом в орган дізнання на допит", - сказала Максимець.

У свою чергу, в Поліції повідомили, що чиновникам банку загрожує покарання у вигляді штрафу від 200 до 500 неоподатковуваних мінімумів доходів або обмеження волі на строк до 5 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років або без такого.

Нагадаємо, напередодні голові Укрексімбанку не змогли вручити підозру. Фігурантів справи про напад на журналістів не знайшли на робочому місці, хоча їх тоді ще не відсторонили.