"Вагнерівця" підозрюють у зазіханні на територіальну цілісність України, заявили в Офісі генпрокурора.

Керівнику ПВК Вагнер повідомили про підозру у зазіханні на територіальну цілісність України та пособництві ведення агресивної війни. Про це повідомляє Офіс генпрокурора у четвер, 23 грудня.

"За даними слідства, перебуваючи на тимчасово окупованій території Донецької та Луганської областей, керівник ПВК Вагнер у період з липня 2014 року до березня 2015 року, діючи за попередньою змовою з чиновниками Збройних Сил РФ та під їхнім контролем, здійснював командування підпорядкованими йому підрозділами бойовиків та координував їхні дії. Вони спільно з підрозділами регулярних військ РФ та незаконних збройних формувань вели бойові дії проти збройних сил України, внаслідок чого порушили територіальну цілісність нашої держави шляхом тимчасової окупації частини її території", - йдеться у повідомленні.

Крім того, у січні-лютому 2014 року його підрозділи вели інтенсивні бойові дії проти підрозділів сил АТО на Дебальцевському напрямі. Під час боїв керівник ПВК Вагнер безпосередньо підпорядковувався командувачу 2 армійським корпусом генерал-лейтенанту ЗС РФ.

Наразі вирішується питання про оголошення підозрюваного у розшук