У справі Віктора Медведчука триває слідство, зазначила Генеральний прокурор України Ірина Венедиктова.

Генеральний прокурор України Ірина Венедиктова підписала п'ять підозр народним депутатам. Про це в четвер, 22 квітня, вона повідомила в ефірі передачі Право на владу.

Венедиктова підкреслила, що інститут зняття недоторканності працює і нагадала, що була головою комітету, коли знімали недоторканність.

"У нас одна справа проти народного депутата в суді, два депутати на 290-х, інші - ми чекаємо досудового розслідування. Перша підозра, підписана мною - підозра народному депутату Ківі. Потім був народний депутат Юрченко, після цього був кнопкодав. І останнім була людина, яка не заплатила приблизно 70 млн гривень податку за те, що продавала квартири не як ПП, а просто, як фізична особа", - заявила генпрокурор.

Також Венедиктова сказала, що вважає кримінальне виробництво проти депутата від ОТЗЖ Віктора Медведчука "перспективним".

"Слідство триває - і воно так само злагоджене і системне. Коли ми вийдемо на процесуальний документ, підписаний генеральним прокурором Венедиктовою? Дату я вам назвати не можу. Але ця робота ведеться. Копітка робота, тому що все не так просто. Навіть правильне документування та процесуальне оформлення всього того, що потім буде представлене в суді, всього того, з чим буде знайомитися сторона захисту, повинне бути бездоганним. Тому що працюватимуть на цих людей кращі адвокатські компанії - і ми з вами це чудово розуміємо", - пояснила вона.