Сьогодні виїхати з окупованих територій Запорізької області можна через Крим та Василівку. Проте, дорога небезпечна і складна.

Про це в ефірі телемарафону "Єдині новини" повідомив міський голова Мелітополя Іван Федоров, передає УНН.

Мер Мелітополя розповів, що евакуація із міста та інших тимчасово окупованих територій стає дедалі складнішою. Федоров навів приклади евакуації, де окупанти просто вбивають людей. Але попри небезпеку люди стараються виїхати на підконтрольні території України. 

«Під час евакуації ворожа військова техніка створила ДТП зі “Славутою”, сім’я в якій загинула, а у ворожій вантажівці сталася детонація боєприпасів. І другий приклад, коли сімʼя хотіла евакуюватися, але наїхала на ворожу міну та підірвалася. Тому евакуація сьогодні вкрай небезпечна, хоча люди намагаються бігти з тимчасово окупованої території», — розповів він.

Як повідомив Федоров, на сьогодні є два шляхи евакуації з окупованої території Запорізької області — через Крим та Василівку.

Нагадаємо

Кабінет міністрів України підтримав законодавчі зміни щодо спрощення надання прихистку внутрішньо переміщеним особам. Зокрема, право на компенсацію матимуть не лише державні та комунальні підприємства, а і юридичні особи, ФОПи, релігійні організації й інші.