За словами перших бажаючих потрапити до Гурб їм дорогу перекрили місцеві жителі, які вимагають ремонту дороги поблизу Кунина.

Коментатори під постами у соціальних мережах зазначають, що об’їхати місце пікету можна іншої  дорогою через Мізоч, проте вона довша і гірша. Здається саме цього і добиваються протестуючи, проте навряд чи задумувалися над тим, що сьогодні цією дорогою буде їхати не лише влада, а й багато хто з простого люду, гостей району і області, для яких цей візит може залишитися у пам’яті не духом незламних бійців УПА, а “таким” прийомом здолбунівчан.

Поліція є на місці, протестна акція мирна, проте ні з ким не погоджена, отже слід чекати реакції та рішучих дій поліції щодо притягнення ініціаторів до відповідальності.

Слід також нагадати, що Здолбунівщина, схоже скоро залишиться єдиним районом в області де активно саботують створення ОТГ і відповідно всі проблеми знаходяться на плечах голови РДА, який добровільно їх на себе взяв, відповідно і надалі є об’єктом уваги та ультиматумів зі сторони селян та голів сільських, селищних рад району. Тому подібні акції, особливо в такий день, швидше всього на цю увагу і спрямовані. Ми не чули в районі про жодну протестну акцію щодо доріг чи створення об’єднаних громад біля будівель сільських, селищної, міської рад.