DDOS-атака на сайти та застосунки державних органів та банків триває понад добу.

Про це повідомив заступник голови Держспецзв’язку з питань цифрового розвитку, цифрових трансформацій і цифровізації Віктор Жора під час брифінгу, передає УНН з посиланням на Держспецзв'язок.

“Атака триває понад добу. Нам вдалося суттєво знизити рівень шкідливого трафіку, працюють наші центри очистки. Ми бачимо, що ресурси, які є мішенню цих атак, продовжують стабільно функціонувати. Це результат злагоджених дій субʼєктів кібербезпеки — і це свідчить про ефективність нашої роботи”, — розповів Жора.

За словами, директора Департаменту безпеки Національного банку України Ігоря Коновалова, станом на сьогодні, системи ПриватБанку та Ощадбанку працюють стабільно, не зважаючи на те, що атака продовжується.

Починаючи з другої половини дня 15 лютого 2022 року спостерігалася потужна DDOS-атака на низку інформаційних ресурсів України — Міноборони та ПриватБанку з Ощадбанком зокрема. Портал “Дія” також потрапив під кібератаку.

Поліція відкрила кримінальне провадження за фактом кібератак на українські інтернет-портали.

Як повідомив міністр внутрішніх справ, 16 лютого всі сайти та застосунки, які піддалися вчора атаці, працюють стабільно.

Віце-прем’єр — міністр цифрової трансформації України Михайло Федоров повідомив, що вчорашня DDOS-атака на сайти та застосунки державних органів та банків була найбільша в історії України.