Глава ГУР Міноборони Кирило Буданов заявив, що банкіра Дениса Кірєєва "вбили в авто СБУ".

Банкір Денис Кірєєв був штатним співробітником Головного управління розвідки Міноборони. Його вбили у машині СБУ, а тіло викинули надвір. Про це повідомив керівник ГУР Міноборони Кирило Буданов в інтерв'ю Радіо Свобода.

Глава військової розвідки наголосив, що не може розкривати подробиці, оскільки слідство щодо загибелі Кірєєва продовжується, ним займається Державне бюро розслідувань.

Однак Буданов наголосив, що банкір Денис Кірєєв не був подвійним агентом, а штатним співробітником ГУР упродовж багатьох років.

"Він багато років співпрацював з усіма колишніми керівниками нашої структури... І вагомим, на мою думку, моїм аргументом буде те, що він проходив усі перевірки тут, у тому числі і на детекторі брехні. Це теж документовано, записано і все лежить тут в архівах", - сказав Буданов.

За його словами, у день загибелі Кірєєва викликали в управління СБУ, а потім він мав поїхати на переговори між Україною та Росією до Білорусі. Проте банкір не доїхав до офісу СБУ 200 метрів. Його затримали співробітники "Альфи" та пересадили у мікроавтобус, де вбили.

"Фактами є: людину, яка їхала на запрошення СБУ до будівлі СБУ, за 200 метрів, не доїжджаючи до будівлі, перехоплюють, відвозять трохи далі, ніж у цю будівлю, а труп викидають на вулицю", - заявив начальник ГУР.

 

При цьому Буданов наголосив, що особисто знає людей, які "стратили" Кірєєва. Він додав, що обговорював подію з тодішнім головою СБУ Іваном Бакановим, але той не зміг пояснити, що сталося. Це була остання розмова Буданова з Бакановим.