Стрімкі успіхи ЗСУ у Харківській області на початку вересня мають значні наслідки для загального планування операцій збройних сил росії. Про це йдеться в останньому зведенні розвідки Міністерства оборони Великої Британії, передає УНН.

За інформацією британських розвідників, на тлі наступу України росія, ймовірно, віддала наказ вивести свої війська з усієї окупованої Харківської області на захід від річки Оскіл. 

Тим часом біля Херсона росія, ймовірно, намагається перекинути достатні резерви через річку Дніпро до лінії фронту. Проте імпровізований понтонний міст, який російські військові почали споруджувати понад два тижні тому, залишається незавершеним. Повідомляється, що українська далекобійна артилерія зараз, ймовірно, так часто б'є по переправах через Дніпро, що окупанти не можуть відремонтувати пошкоджені мости.

"Швидкі українські успіхи мають значні наслідки для загального плану операцій росії. Більшість (окупаційних - ред.) сил в Україні, швидше за все, змушені віддавати пріоритет екстреним оборонним діям. І без того обмежена довіра розгорнутих військ до вищого військового керівництва росії, ймовірно, ще більше погіршиться", - констатують у розвідці.