Особи, які напали на фотожурналіста, знімали все на відео і виклали запис у мережу. Поліція порушила кримінальну справу.

У Києві на акції біля Офісу президента на Банковій в суботу, 14 серпня, побили журналіста. Поліція встановлює обставини події і особи зловмисників, повідомляє прес-служба столичної поліції.

"У Печерське управління поліції із заявою про правопорушення звернувся журналіст. Він повідомив про те, що під час акції в урядовому кварталі невідомі особи нанесли йому тілесні ушкодження. Працівники поліції встановлюють всі обставини інциденту, а також свідків і очевидців події", - говориться в повідомленні.

Відомості про подію внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ч.2 ст.345-1 (Погроза або насильство щодо журналіста) КК України. Санкція статті передбачає до п'яти років позбавлення волі.

 

Видання Букви повідомило, що на акції протесту був побитий фотожурналіст видання Олександр Кужельний.

Особи, які напали на журналіста, знімали все, що відбувається, і згодом опублікували відеозапис нападу, зазначили в ЗМІ.

Також люди, які атакували журналіста, вимагали від нього видалити всі зроблені ним фотографії.

Сам Кужельний розповів, що один з нападників перед тим, як застосувати проти нього силу, згадував про напад на фотожурналіста 21 липня.