4-5 червня на майданчику «Арена Львів» знову розгорнеться запекла боротьба українських майстрів бічного заносу: місто Лева другий рік поспіль відкриватиме Чемпіонат України з дріфтингу.

Нинішній сезон під назвою Belshina Drift Championship of Ukraine 2016 очікує багато близьких та видовищних парних заїздів, круті віражі, кубометри горілої гуми, адреналінову атмосферу та непрогнозовані результати битви. За звання Чемпіона України протягом чотирьох етапів у Львові, Вінниці, Одесі та Києві змагатиметься близько 30 пілотів на машинах потужністю аж до 1000 кінських сил.

Проте саме дебютний раунд задасть тон усій гонці. До складу учасників львівських змагань ввійдуть як відомі в Україні та Європі досвідчені спортсмени, так і молоді фаворити минулого року, вперше на трасі випробують свої можливості амбітні новачки (серед яких є і львів’яни) та головне – саме на відкритті сезону у битву повернуться легендарні дрифтери, мастодонти українського дріфтингу: триразовий чемпіон України та призер закордонних змагань Олександр Грінчук, переможець Української серії з дріфтингу та Гран-Прі Вінниці Денис Лісічонок та призер етапів Чемпіонату України з дріфтингу Віталій Лютий. В нових умовах відстоюватимуть свої звання призери 2015 року Дмитро Іллюк та Олександр Косогов, призер минулорічного фіналу Микита Лук’янов.

Враховуючи блискучий рівень підготовки професійних пілотів та їх монструозних дріфт-карів на глядачів ¼ чемпіонату чекає суцільна інтрига та маса емоцій. А завдяки системі Double Elimination (олімпійська система змагань з вибуттям після двох поразок) – ще більше яскравого та емоційного дріфтингу «двері в двері».

Для шанувальників автоспорту Belshina Drift Championship of Ukraine 2016 – не тільки видовищний поєдинок на спеціально підготовлених автомобілях. В перервах між заїздами глядачі зможуть прийняти участь у шоу-програмі від організаторів та партнерів чемпіонату, придбати сувенір, відвідати автограф-сесії з пілотами та виставку тюнінгованих автомобілів. Відкритим для відвідувачів лишається сервіс-парк, зона кейтерингу обіцяє широкий вибір страв і напоїв.

Багато позитивних змін маємо відчути в сфері організації змагань. «Ми проаналізували минулорічні етапи Чемпіонату та зробили висновки, отож, готові втілювати покращення по всіх організаційних напрямках. Зокрема, цього року для запобігання черг біля квиткових кас ми забезпечимо шанувальникам окремі входи по попередньо придбаним білетам та для власників VIP-квитків», – коментує організатор івенту Андрій Гальчинский, голова Вінницької обласної федерації дрег-рейсінгу та дріфтингу.

Як водиться, захід триватиме два дні: у суботу 4 червня пройдуть тренування, пілоти багато експериментуватимуть, примірятимуться до траси; в неділю 5 червня – змагальний день з церемонією офіційного відкриття та яскравими парними заїздами за звання переможця.

Не пропустіть яскравий початок дріфт-сезону у Львові. Драйвова атмосфера, спортивна напруга, дим перемог та емоційна музика на Belshina Drift Championship of Ukraine 2016 подарують вам незабутні враження та чудовий настрій!

 

Організатори та партнери

Організатором Belshina Drift Championship of Ukraine виступає команда Вінницької обласної федерації дрег-рейсінгу та дріфтингу на чолі з Андрієм Гальчинським, головою комітету ФАУ з дріфтингу. Чемпіонат проходить під егідою ФАУ, відповідно до офіційних документів Автомобільної Федерації України. За результатами чемпіонату пілотам присвоюються спортивні звання та розряди. Захід відбувається за підтримки Львівської міської ради. Титульний спонсор змагань – Український Торговий Дім «Белшина».