"Укрзалізниця" презентувала оновлений графік руху поїздів. Ним передбачено 14 нових рейсів, серед яких 4 поїзди міжнародного сполучення, 4 нових рейси Інтерсіті+ та 58 оптимізованих рейсів по Україні й за кордон.

Про це повідомляє УНН, посилаючись на сайт УЗ.

"28 жовтня Укрзалізниця презентувала оновлений графік руху поїздів, яким передбачено 14 нових рейсів, серед яких 4 поїзди міжнародного сполучення до Кишинева, Перемишля, Хелма та Відня, 4 запроваджені протягом 2022 року нові рейси Інтерсіті+, а також одразу 58 оптимізованих рейсів по Україні й за кордон", - йдеться в повідомленні.

Повідомляється, що поїзд №65/66 "Харків – Умань" сполучить обидва міста з Дніпром. Також УЗ провело сполучення між Волинню та західним Поліссям із гірськолижним регіоном у Славську, Дрогобичем та головними містами Закарпаття. Цим маршрутом прямуватиме поїзд №266/265 "Ковель – Ужгород". 

Новим експериментальним сполученням для деблокованої північної Сумщини зі столицею та Вінниччиною є поїзд №769/770 "Жмеринка – Хутір-Михайлівський". До запуску незабаром плануються ще три нових сполучення - "Ізюм – Київ", "Запоріжжя – Львів", "Краматорськ – Одеса".

Окрім цього, "Укрзалізниця" повідомила, що відновлює низку маршрутів, що курсували до повномасштабної війни.

На оприлюдненій у соцмережах інфографіці Укрзалізниці зазначається, що "залізні зміни у графіках починаються 5.11.2022".