Новий сучасний термінал і новий перон у Дніпрі почнуть експлуатувати до кінця наступного року.

У Дніпрі стартувало будівництво першої черги нового аеродромного комплексу. Ним можна буде користуватися вже до кінця 2022 року, повідомив міністр інфраструктури Владислав Криклій.

"Перша черга будівництва нового аеродрому в Дніпрі охоплює будівництво перону та руліжних доріжок. Це дозволить з'єднати новий термінал з існуючою злітною смугою на час будівництва нової. Тобто, вже до кінця наступного року пасажири зможуть користуватися новим терміналом, а літаки - новим пероном", - розповів міністр.

Він додав, що на цьому етапі будівництва генеральним підрядником будуть побудовані тимчасові дороги, виробнича база і будівельне містечко. Потім почнеться спорудження перону.

Одночасно приватний інвестор продовжує будувати новий пасажирський термінал аеропорту.

"Авіація отримала найбільший удар внаслідок коронакризи, але з часом обсяги перевезень відновляться. І ми готуємо наші аеропорти до активної роботи", - зазначив Криклій.

Він додав, що в 2021 році буде відновлено шість регіональних аеропортів. З 2,4 млрд грн загальних коштів 1,4 млрд гривень буде направлено на будівництво нового аеродрому в Дніпрі, один мільярд гривень на аеропорти в Рівному, Херсоні та Вінниці. Ще 30 млн гривень - на проектування нового аеропорту на Закарпатті.