Обмеження продажу квитків та висадки-посадки пасажирів на поїзди, що курсують через Івано-Франківську, Чернівецьку, Житомирську та Закарпатську області, залишатимуться до виходу регіонів із "червоних зон", але щонайменше до 19 березня.

Однак, не виключено запуск спецрейсів. Про це УНН повідомили у пресслужбі АТ "Укрзалізниці". 

"Обмеження продажу квитків, а також висадки та посадки пасажирів, що прямують до Івано-Франківської, Чернівецької, Житомирської та Закарпатської областей, залишаться чинними до 19 березня включно. Обмеження будуть скасовані по факту офіційного виходу регіонів зі статусу “червоних зон” згідно з рішенням МОЗ", - йдеться у повідомленні компанії.

Укрзалізниця наголосила, що "готова до призначення спеціальних рейсів за поданням місцевих облдержадміністрацій для безпечного перевезення людей із дотриманням усіх карантинних вимог, і закликає пасажирів дотримуватись посиленого маскового режиму на борту".

У компанії нагадали, що станом на сьогодні відкрито продаж на 5 спеціальних рейсів до/з Закарпаття.

Так, днями Укрзалізниця призначила 10 спецрейсів з та до Закарпатської, Івано-Франківської та Чернівецької областей для безпечного вивезення пасажирів, яким критично важливо виїхати з карантинної зони.

З 26 лютого на Івано-Франківщині, з 1 березня на території Чернівецької області, з 3 березня на території Житомирської області, а з 8 березня на території Закарпатської області запровадили “червоний” рівень епідемічної небезпеки поширення COVID-19.

Рішення про послаблення “червоного”, “помаранчевого” та “жовтого” рівня епідемічної небезпеки не може бути переглянуто раніше ніж через 14 днів з дня встановлення такого рівня епідемічної небезпеки.