До кінця року Харківському конструкторському бюро з машинобудування ім. О.О. Морозова буде передано вісім корпусів для подальшої комплектації.

Житомирський бронетанковий завод почав серійне виготовлення корпусів для броньованих машин БТР-4Е. Про це повідомлено на сайті державного підприємства в четвер, 4 листопада.

Вказано, що початку виробництва передували відповідні кваліфікаційні випробування за участю представників Міністерства оборони і концерну Укроборонпром, до якого входить завод.

"За результатами випробувань підприємство підтвердило здатність якісно і в терміни виробляти цей вид продукції. Зараз на ЖБТЗ тривають роботи з розширення виробничої бази для того, щоб до кінця поточного року передати Харківському конструкторському бюро з машинобудування ім. О.О. Морозова (ХКБМ) – вісім корпусів для подальшої комплектації необхідними системами, вузлами та агрегатами", – йдеться в повідомленні.

 

Житомирский бронетанковый завод

Бронетранспортер БТР-4Е – українська розробка броньованої бойової машини, здатної плавати, на базі якої створено цілу родину машин: командирську, командно-штабну, медичну, ремонтно-евакуаційну та ін. На виготовленні цієї техніки для потреб військ і Національної гвардії України спеціалізується ХКБМ.

У свою чергу, Житомирський бронетанковий завод спеціалізується на капітальному ремонті і модернізації бронетанкового озброєння та техніки.