Співвласник  Мотор Січі  В'ячеслав Богуслаєв пропонує випускати літаки Ан-74 й Ан-140 на заводі Тора Харківського державного авіаційного виробничого підприємства, після того як держава дозволить Мотор Січі взяти його в оренду.

Про це  повідомляє Мілітарний портал.

Богуслаєв стверджує, що в разі оренди підприємства вже через два роки завод зможе випускати літаки.

Він також додав, що додатково необхідно прийняти постанову Ради безпеки й оборони України про критичний імпорт щодо Ан-74 й Ан-140. Йдеться про сировину і комплектуючі, що використовуються у процесі виробництва цих літаків і не виробляються в Україні.

За словами Богуслаєва, це необхідно і для виробництва літаків на Харківському державному авіаційному виробничому підприємстві.

Необхідний термін для відновлення виробництва становить 5 років, зазначив співвласник Мотор Січі.

"Йому потрібно 5 років, щоб він зміг підібрати людей, навчити їх ставити агрегати та прилади, відновити, що було втрачено, як ми зробили на вертольотах", – зазначив Богуслаєв.

Як приклад він навів держпідприємство Вінницький авіаційний завод, що після втрати компетентності з обслуговування та ремонту вертольотів типу Мі-2 і Ка-26, надавав в оренду свої виробничі приміщення. Саме ТОВ "Вінницький авіаційний завод" здійснює ремонт і модернізацію вертольотів Мі-2 до версії Мі-2МСБ-В для ЗСУ і Нацгвардії.