Одна з найбільших криптобірж у Південно-Східній Азії, філіппінська PDAX, просить користувачів повернути біткоїни, які через технічний збій біржа продавала за ціною $6 000 – це на 88% нижче за фактичну вартість, повідомляє Coinquora.

Генеральний директор PDAX Нішель О. Габа пояснив, що біткоїни, які продаються за заниженою ціною, не належали біржі, відповідно процедури купівлі/продажу фактично і не проводилися. Він також додав, що адміністрація платформи ініціює скасування угод.

Більшість клієнтів, які встигли купити дешеві біткоїни, не збираються їх повертати. Справа в тому, що одне з правил PDAX говорить: "Замовлення, які одного разу виконані, є остаточними і безповоротними". Один із користувачів встиг вивести біткоїни з гаманця біржі і тепер біржа загрожує йому судовим розглядом, якщо він не поверне криптовалюту.

Через збій постраждала і сама біржа – вона була недоступна 36 годин. І хоча адміністрація платформи запевняє, що її робота відновлена ​​на 95%, багато користувачів заявляють, що їхні облікові записи все ще заблоковані.