Антикризовий енергетичний штаб затвердив план дій щодо реалізації меморандуму у сфері постачання теплоенергії та гарячої води, який був підписаний 9 лютого. Про це повідомляє пресслужба уряду.

Прем'єр-міністр Денис Шмигаль зазначив, що для забезпечення стабільної роботи підприємств теплопостачання цього і наступного опалювального сезону необхідно почати працювати за затвердженим планом, щоб визначити суми заборгованості цих підприємств перед операторами газорозподільних систем і визначити правильні шляхи покриття заборгованості.

"Варто розглянути можливість введення річного продукту вартості газу для ТКЕ і для громадян, або іншого ефективного механізму. Для цього потрібно, щоб профільні робочі групи розробили правильні рішення", – сказав Шмигаль.

Прем'єр доручив НКРЕКП спільно з НАК "Нафтогаз України" верифікувати всі борги теплопостачальних підприємств. Водночас на базі міністерства розвитку громад і територій і міністерства енергетики повинні бути визначені механізми погашення заборгованості і спільно з міністерством фінансів знайдені джерела для їхнього фінансування, відзначили в пресслужбі.

Шмигаль також дав доручення першому заступнику міністра енергетики Юрію Вітренку організувати профільні наради з вирішення окремих питань, що виникли в роботі енергетичної галузі.