Українці, які мешкають на особливо небезпечних територіях, можуть безкоштовно отримати дрова.

Про це повідомляється на сайті уряду.

Так, на територіях, прилеглих до зон проведення бойових дій, влада забезпечить мешканців безоплатною деревиною, щоб кожна сім'я мала змогу зігріти будинок протягом осінньо-зимового періоду.

При цьому витрати на закупівлю та доставку деревини обласним військовим адміністраціям компенсують шляхом перерозподілу субвенції із державного бюджету.

Як зазначається, відповідну ініціативу Мінреінтеграції підтримав Уряд, видавши розпорядження про перерозподіл коштів та схваливши відповідні розрахунки.

Зокрема, змінами передбачено надання можливості обласним військовим адміністраціям Донецької, Запорізької, Миколаївської, Сумської, Харківської, Херсонської, Дніпропетровської та Чернігівської областей, території яких прилягають до зони проведення бойових дій, забезпечити населення цих територій паливом на період опалювального сезону.

"Розподіл субвенції планується здійснювати пропорційно, згідно з наданими обласними військовими адміністраціями пропозицій. Реалізація проекту здійснюватиметься в рамках видатків, передбачених Міністерству з реінтеграції тимчасово окупованих територій, обсягом 562,5 млн гривень", - йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, українцям виплатять по 4800 гривень на сім'ю: хто отримає виплату