Газопостачальна компанія "Нафтогаз України" роз'яснила, чому можуть не співпадати показники лічильника газу, що передаються до ГРК, і ті, за які виставляється оплата.

Про це пише Інфолайн з посиланням на коментарі на офіційній сторінці Нафтогазу у соцмережі.

"Чому не збігаються показники, що передаються в ГРК і ті, за які виставляють оплату? Чи виставляють оплату в десятки разів менше, ніж спожито? Передано фото лічильника, а кількість спожитого газу в рахунку зовсім інша", - написав споживач.

У Нафтогазі роз'яснили, що споживачі мають передавати показники лічильників газу з 1 по 5 число кожного місяця. У цьому передавати їх потрібно оператору ГРМ (облгазу). Якщо цього не зробити або робити не вчасно, облгази фіксують граничні показники лічильника.

Далі оператор ГРМ передає дані спожитого обсягу Оператору ГТС. А ось Нафтогаз для розрахунку сум до оплати бере дані у Оператора ГТС.

"Тобто оператор ГРМ (облгаз) розраховує обсяг спожитого газу, за яким постачальник здійснює розрахунок суми до оплати за постачання газу. Ми як постачальник газу не маємо можливості самостійно здійснювати коригування обсягу отриманого від оператора ГРС або самостійно вести нарахування обсягу", - пояснили в компанії.