Готовими до того, що світла не буде довше, ніж 4 години, треба бути жителям у Києві, Київській, Житомирській, Чернігівській та Черкаській областях.

Про це попередив заступник керівника Офісу Президента Кирило Тимошенко у Telegram, пише УНН.

"У Києві, Київській, Житомирській, Чернігівській та Черкаській областях сьогодні застосовуються жорсткіші обмеження в подачі електроенергії, - зазначив Тимошенко. - Відключення можуть тривати довше ніж 4 години, але енергетики роблять все можливе, щоб стабілізувати систему".

Він наголосив, що це необхідно, щоб подолати наслідки нічної атаки окупантів на інфраструктуру.

росія у жовтні націлилася на об'єкти енергетики в Україні. Після масованих ударів рф з 10 жовтня постраждала третина енергетичної інфраструктури України. Після чергової атаки 22 жовтня в Укренерго повідомили, що масштаби пошкоджень від ударів співставні чи більші за наслідки 10-12 жовтня. Для стабілізації ситуації ввели віялові відключення.

27 жовтня вночі російські війська знову атакували українську енергетичну інфраструктуру. Пошкоджено обладнання в центральних областях. Щоб не допустити повного знеструмлення центрального регіону, енергетики змушені вводити жорсткіші обмеження.