Україні ще багато чого належить зробити у сфері економічних реформ - і Міжнародний валютний фонд готовий надати підтримку.

Міжнародний валютний фонд (МВФ) готовий і надалі підтримувати Україну на шляху до сучасної ринкової економіки. Про це йдеться в заяві директора-розпорядника МВФ Крістін Лагард за підсумками телефонної розмови з президентом України Петром Порошенком, оприлюдненій фондом.

Зазначається, що Лагард подякувала Порошенкові за тісну співпрацю і наголосила на необхідності зберегти прогрес, досягнутий в просуванні ключових реформ, особливо для забезпечення незалежності центрального банку і підтримки стабільності банківської системи.

"Ми також погодилися, що ще багато чого належить зробити, щоб завершити перетворення України в сучасну ринкову економіку, яка міцно регулюється верховенством права і здатна залучити більш високі рівні інвестицій, необхідних для досягнення більш міцного і стійкого зростання, а також доходів, щоб наздогнати рівні, які спостерігаються в регіональних країнах. Фонд готовий продовжувати підтримувати Україну в цих зусиллях", - йдеться в заяві, яку поширив МВФ.