Суд відхилив другу апеляцію тенісиста, який оскаржував рішення влади про анулювання його візи та депортацію.

Першу ракетку світу, сербського тенісиста Новака Джоковича в неділю, 16 січня, депортували з Австралії, позбавивши можливості взяти участь у турнірі Australian Open. Про це пише ТАСС.

Так, Федеральний суд Австралії ухвалив, що через відсутність щеплень від коронавірусу спортсмен не зможе взяти участь у Відкритому чемпіонаті Австралії з тенісу (Australian Open) і має виїхати із країни.

Таким чином суд відхилив другу апеляцію 34-річного серба, який оскаржував рішення влади про анулювання його візи та депортацію. Також своїм рішенням суд заборонив спортсмену в'їжджати до країни протягом трьох років. Текст ухвали буде оприлюднено пізніше.

У зв'язку із цим Джокович та його команда за день до старту Australian Open, який він вигравав дев'ять разів, залишив Австралію. Як зазначено, серб вилетів із Мельбурна до Дубаю о 22:30 за місцевим часом (13:30 за Києвом).

За словами спортсмена, він "вкрай розчарований" рішенням суду. Водночас серб підкреслив, що поважає ухвалу суддів, і висловив сподівання, що зможе в майбутньому виступити на Відкритому чемпіонаті Австралії з тенісу.