Найвідоміший український спортивний уболівальник помер на 67-му році життя.

Помер найвідоміший український спортивний уболівальник Парамон. Про це повідомляє прес-служба Динамо Київ. Там нагадали, що Сергій Сборовський понад 50 років був справжнім символом фанатського руху, втіленням вірності клубу та талісманом киян.

Першим матчем Динамо для нього став матч, який відбувся 4 жовтня 1967 року. Тоді у 1/16 фіналу Кубка європейських чемпіонів Динамо приймало Селтік та зіграло внічию 1:1. Після цього Парамон намагався не пропускати жодної події за участю улюбленої команди.

А з березня 1998 року вболівальнику дозволили перебувати на лаві запасних Динамо або безпосередньо близько до поля під час ігор. Все змінилося після чвертьфінального матчу Ліги Європи 7 квітня 2011 року.

Динамо зіграло з Брагою внічию 1:1, а роздратований Парамон після фінального свистка вибіг на поле і вдарив ногою суддю поєдинку. Після цього вболівальнику заборонили перебувати в ігровій зоні.

Крім того, з 1970-х років уболівальник намагався бути присутнім на всіх хокейних, футбольних та баскетбольних матчах. А фанати хокейного клубу Сокіл навіть присвятили йому кричалку "Якщо з нами Парамон буде Сокіл чемпіон!".

Причини смерті Парамона не називаються.