Влада Німеччини вирішила дозволити футбольним уболівальникам повернутися на трибуни у найближчому сезоні.
Про це повідомляє Укрінформ із посиланням на портал Sport1.

Представники федеральних земель Німеччини ухвалили резолюцію, яка має на меті уніфікувати правила допуску глядачів на матчі Бундесліги. Вирішено, що з наступного сезону допускатиметься максимальне заповнення стадіонів на 50%, при цьому кількість глядачів не може перевищувати 25 тисяч.

Зазначається, що деякі федеральні землі «з огляду на власну специфіку» можуть ще більше обмежити присутність. Так, Баварія хоче дозволити 35% заповнюваності та максимум 20 тисяч глядачів.

У разі погіршення епідемічної ситуації з COVID-19 в окремих регіонах (зокрема при перевищенні показника 35 заражень на 100 тисяч населення протягом 7 днів) кількість глядачів буде обмежена 5 тисячами.

На стадіони допускатимуться тільки вакциновані, а також уболівальники, які перехворіли протягом останніх шести місяців або мають свіжий негативний тест на COVID-19.

Масковий режим залишається обов'язковим при вході на стадіон, але безпосередньо на місці маску можна зняти. Не допускатимуться на матчі люди у стані алкогольного сп’яніння.

Окрім того, квитки будуть іменними, аби в разі спалаху хвороби можна було відслідкувати її ланцюжок.

Ці положення, які мають затвердити місцеві органи влади, діятимуть до 11 вересня. Надалі, як зазначається, можливі послаблення «у разі збільшення масштабу щеплень та загального поліпшення ситуації з пандемією».

Як відомо, з весни минулого року матчі Бундесліги відбувалися без глядачів.