Два голи в першому таймі принесли "Скуадра Адзуррі" перемогу.

У рамках 1/4 фіналу чемпіонату Європи зустрілися збірні Бельгії та Італії.

Ще до початку зустрічі фахівці віддавали невелику перевагу "Скуадра Адзуррі", проте в перші хвилини команда не виглядала фаворитом. Більше того, "червоні дияволи" більше атакували, хоча не можна сказати, що моменти були надмірно небезпечними.

Однак забити бельгійці все ж могли - Ромелу Лукаку на 4-й хвилині завдав удару, але вище воріт. А ось італійці несподівано забили на 13-й хвилині, створивши момент із непростої ситуації. Щоправда, гол відмінили.

Бонуччі грудьми замкнув простріл із флангового штрафного, відправивши м'яч у сітку, але ще до цього його партнер, який віддав йому пас, потрапив в офсайд. Це і послужило причиною скасування взяття воріт.

 

Отмененный гол Бонуччи

Скасований гол Бонуччі / Джерело: Getty Images

Бельгійці відразу ж рвонули в атаку, бо усвідомлювали - якщо швидко не забити, то поєдинок виграти буде непросто. Удари Тілеманса і Де Брюйне були заблоковані, а один потужний удар Кевіна шикарно парирував Доннарумма. Слідом він відбив і удар Лукаку.

Італійці, мабуть, більше не хотіли постійно оборонятися, і самі рвонули вперед. Небезпечні моменти створювали К'єза і Інсіньє, але відкрити рахунок ударом із середньої дистанції в дальній кут вдалося Ніколо Бареллі на 31-й хвилині після подачі від Верратті.

Підопічні Манчіні після забитого м'яча продовжували контролювати гру, практично не допускаючи атак суперника. І в самому кінці першого тайму подвоїли свою перевагу. Інсіньє з лівого флангу пройшов Тілеманса і закинув у дальній кут з підходу до штрафного.

 

Итальянцы празднуют гол Инсинье

Італійці святкують гол Інсіньє / Джерело: Getty Images

Здавалося, що все уже вирішено, ось тільки через пару хвилин Бельгія отримала шанс відігратися - Ді Лоренцо збив Докю у своєму штрафному, і арбітр призначив пенальті на користь бельгійців, який було впевнено реалізовано.

Після перерви здавалося, що команда Мартінеса повернеться у гру, окрилена забитим голом у роздягальню, однак на старті другого тайму трохи більше домінували італійці. При цьому було видно, що бельгійці здаватися не планують.

 

Лукаку празднует гол

Лукаку святкує гол / Джерело: Getty Images

Особливо захоплював Докю, який кілька разів на швидкості обходив іменитих суперників, створюючи дуже гострі моменти, проте довести їх до голу ніяк не вдавалося. Італійці зрідка відповідали непоганими ударами, але не можна сказати, щоб вони мчали вперед, однак це цілком зрозуміло, враховуючи рахунок.

У підсумку, незважаючи на всі зусилля бельгійців, більше забити вони так і не змогли. А італійці особливо і не намагалися, хоч і мали пару непоганих моментів збільшити свою перевагу. Фінальний свисток зафіксував перемогу Італії з рахунком 2:1.

 

Спинаццолу уносят с поля

Спінаццолу забирають з поля / Джерело: Getty Images

Варто відзначити один неприємний момент для "Скуадра Адзурри" - на 76-й хвилині поєдинку Леонардо Спінаццола потягнув м'яз і, мабуть, серйозно травмувався. Він попросив заміну і звалився на газон, ридаючи від болю. З поля його забрали на ношах.

Збірна Бельгії прекрасно проявила себе на нинішньому чемпіонаті Європи, але, однак, не зуміла впоратися з Італією. Команда Манчині продовжує свій шлях на Євро-2020, і в півфіналі зіграє проти Іспанії, яка в серії пенальті виграла у Швейцарії.

 

Италия вышла в полуфинал Евро-2020

Італія вийшла в півфінал Євро-2020 / Джерело: Getty Images

Бельгія - Італія - 1:2

Голи: Лукаку, 45+2 (пен.) - Барелла, 31, Інсіньє, 44.

Бельгія: Куртуа - Алдервейрелд, Вермален, Вертонген - Меньє (Шадлі, 69 (Прат, 73)), Вітсель, Тілеманс (Мертенс, 69), Т.Азар - Де Брюйне, Лукаку, Докю.

Італія: Доннарумма - Ді Лоренцо, Бонуччі, К'єлліні, Спінаццола (Емерсон, 79) - Барелла, Жоржиньйо, Верратті (Крістанте, 74) - К'єза (Толой, 90+1), Іммобіле (Белотті, 74), Інсіньє (Берарді, 79).

Попередження: Тілеманс (21) - Верратті (20), Берарді (90).