Міжнародна федерація футболу не стала суперечити керівництву країни – господарки турніру.

На стадіонах ЧС-2022 не продаватимуть алкоголь. Тепер вже офіційно. ФІФА випустила офіційне повідомлення про реалізацію пива під час чемпіонату світу у Катарі.
 
Міжнародна федерація футболу не стала сперечатися з керівництвом арабської країни і скасувала дозвіл, що коштуватиме організації солідного спонсорського контракту.
 
"Після обговорень між владою країни-господарки та ФІФА було ухвалено рішення зосередити продаж алкогольних напоїв на Фестивалі вболівальників ФІФА, в інших місцях для вболівальників і ліцензованих місцях, вилучивши точки продажу пива з територій стадіонів ЧС-2022 у Катарі.
 
Це не вплине на продаж безалкогольного Bud Zero, який залишатиметься доступним на всіх стадіонах ЧС у Катарі.
 
Влада країни-господарки та ФІФА продовжуватиме забезпечувати, щоб стадіони і прилеглі території гарантували приємні, взаємоповажні і приємні враження для всіх фанів.
 
Організатори турніру вдячні AB InBev за розуміння та постійну підтримку нашого спільного зобов'язання обслуговувати всіх під час ЧС-2022", – йдеться у заяві ФІФА.
 
Зазначимо, що продаж пива був передбачений контрактом між ФІФА та Budweiser. Вартість угоди оцінювалася у 75 мільйонів доларів.
 
Раніше повідомлялося, що влада Катару чинить сильний тиск на ФІФА із приводу продажу алкоголю з вимогою внести заборону.