Захиснику збірної України та Торонто Святославу Михайлюку скорилося чергове досягнення для українського баскетболу.

У ніч на неділю в Канаді відбувся матч Національної баскетбольної асоціації, в якому Торонто Репторс переміг Голден Стейт Уорріорз 119:100. Український захисник Торонто Святослав Михайлюк провів на паркеті 16 хвилин, за які набрав лінію з 5 очок та 3 підбирань, заробивши два фоли.

Ці п'ять балів допомогли Михайлюку повторити показник Станіслава Медведенка за сумарною кількістю очок серед українців, які будь-коли виступали в НБА, повідомляє сайт ФБУ.

Станіслав Медведенко за роки виступів у найсильнішій лізі світу набрав 1390 очок і досі посідав одноосібне третє місце у рейтингу. Для того щоб набрати 1390 очок у кар'єрі НБА Михайлюку знадобилися 193 матчі та 1222 кидки з гри (з показником їх реалізації у 40,2%).

Вже в наступному матчі Михайлюк може вийти на чисте третє місце, а далі ціль – Віталій Потапенко, який за 11 сезонів у НБА набрав 3995 очок. Лідирує в історичному рейтингу Олексій Лень, який цього сезону виступає за Сакраменто Кінгз. На його рахунку вже 4265 очок із 2013 року.

Святослав розпочинав кар'єру в Лос-Анджелесі Лейкерсі, який вибрав його під 47-м номером драфта 2018 року. У лютому 2019-го українця обміняли до Детройта, а минулий сезон Свят догравав в Оклахомі. Цьогорічний сезон він проводить у Торонто.