Пуерторіканський захисник Джан Клавелл став черговим новачком київського БК "Будівельник", інформує УНН з посиланням на сайт ФБУ.

Після закінчення університету Колорадо Клавелл приєднався до команди "Майамі Хіт" Літньої ліги NBA і підписав частково гарантований контракт з "Даллас Маверікс", який пізніше було перетворено в двосторонню угоду.

Клавелл дебютував в НБА у жовтні 2017 року. Через місяць "Маверікс" достроково відмовилися від нього. 2018 року Джан приєднався до "Голден Стейт" в Літній лізі НБА. Того ж літа підписав річний контракт з "Естудіантесом" (іспанська ACB ліга), де набирав у середньому 12,5 очок і робив 2,2 підбирання.

Влітку 2019 року в Літній лізі Клавелл приєднався до "Портленда". Того ж року підписав контракт з "Фрутті Екстра Бурсаспор" з Турецької Суперліги (BSL), де набирав у середньому 18,7 очок за гру, робив 3,5 підбирання та 1,7 передачі за гру.
2020 року Джан перейшов до саратовського "Автодора" (16,2 очка, 2,4 підбирання, 1,5 передачі), а у квітні цього року переїхав до Греції в "Промітеас", де брав участь у матчах плей-оф.

Варто відзначити, що Клавелл є гравцем збірної Пуерто-Ріко. На чемпіонаті світу 2019 року він проводив на майданчику в середньому 19 хвилин, приносив команді 7,2 очок, 3,2 підбирання, 1,4 передачі.