У штабі ООС заявили про провокації сепаратистів

Сепаратисти збільшили кількість провокацій на Донбасі, обстрілюючи позиції українських військових у напрямку Золотого-5, в тому числі із забороненої мінськими домовленостями зброї. Про це повідомляє прес-центр штабу ООС у вівторок, 6 липня.

"Окупанти вели вогонь з мінометів калібру 120 мм і 82 мм, станкових протитанкових гранатометів, ручних протитанкових гранатометів, великокаліберних кулеметів і стрілецької зброї", - сказано в повідомленні.

Подібні штучні загострення провокуються сепаратистами напередодні засідань ТКГ і використовуються як привід для подальшого блокування роботи КПВВ Золоте, а разом з ним і пункту пропуску Щастя, підкреслили в штабі.

Головною метою загострень є пошук сепаратистами приводу для висунення вимог українській стороні про надання додаткових гарантій безпеки, які начебто є умовою відкриття КПВВ.

Своєю чергою, українська сторона СЦКК знову нагадала, що КПВВ Золоте міститься безпосередньо на ділянці розведення, де діють безстрокові гарантії безпеки з обох сторін, у зв'язку з чим дії сепаратистів мають свідомо провокаційний характер і більш як півроку гальмують процес відкриття пунктів пропуску.

Нагадаємо, що напередодні в ООС: дев'ять обстрілів, у ЗСУ втрати