До лінії зіткнення на Донбасі сепаратисти стягують артустановки, танки і БМП усупереч домовленостям про відведення важкого озброєння.

Сепаратисти на Донбасі посилюють свої підрозділи біля лінії зіткнення танками, БМП і важкою артилерією, а також збільшують кількість снайперів. Про це повідомляє ГУ розвідки Міноборони у вівторок, 7 грудня.

"Російська Федерація продовжує заходи з недопущення стабілізації ситуації в районі проведення операції Об'єднаних сил. З цією метою командування оперативного угруповання російських окупаційних військ посилює підрозділи поблизу лінії зіткнення на окремих напрямках додатковими 122-мм самохідними артилерійськими установками, танками і бойовими машинами піхоти на порушення домовленостей про відведення важкого озброєння", - сказано в повідомленні.

Також на передових позиціях противник збільшив кількість снайперських пар "у готовності до заподіяння втрат особовому складу Об'єднаних сил, знищення елементів відеоспостереження та провокування вогню у відповідь".

За даними української розвідки, з снайперами з'єднань і частин 1-го (Донецьк) і 2-го (Луганськ) армійських корпусів, які не залучені до виконання бойових завдань, проводять тренувальні збори під керівництвом кадрових військовослужбовців Збройних сил РФ.