Сепаратисти напередодні важко поранили українського військового. За день зафіксували десять обстрілів.

За минулу добу сепаратисти на Донбасі 10 разів порушували режим припинення вогню, поранений один український військовослужбовець. Про це в суботу, 9 жовтня, повідомляє прес-центр штабу ООС.

Зазначається, що з десяти обстрілів три були здійснені із застосуванням забороненого мінськими домовленостями озброєння. Внаслідок ворожого вогню один військовослужбовець Об'єднаних сил отримав поранення.

"Воїн перебуває в лікувальному закладі. Стан його здоров'я - тяжкий", - йдеться в повідомленні.

Зокрема, позиції українських військових біля Золотого-4 ворог обстріляв, використовуючи ручні протитанкові гранатомети і стрілецьку зброю, а поблизу Троїцького - з великокаліберних кулеметів і стрілецької зброї.

У районі Майорська ворожі збройні формування вели вогонь з автоматичних станкових і ручних протитанкових гранатометів. У напрямку Красногорівки противник відкривав вогонь з мінометів калібру 82 мм, станкових протитанкових і автоматичних станкових гранатометів. Неподалік Кримського найманці двічі вели обстріл зі станкових протитанкових гранатометів, великокаліберних кулеметів, а також мінометів калібру 120 мм.

Біля Причепилівки ворог застосував станкові протитанкові й автоматичні станкові гранатомети. В бік Лопаскіного найманці двічі стріляли з підствольних гранатометів і стрілецької зброї. Поблизу Широкиного обстріли велися з гранатометів різних систем і стрілецької зброї.

У штабі додали, що станом на сьому годину ранку 9 жовтня порушень режиму припинення вогню не зафіксовано.