Такої кількості обстрілів в ООС не фіксували вже кілька років. Зранку обстріл відновився.

Минулої доби сепаратисти на Донбасі здійснили 60 порушень режиму тиші, більшість із застосуванням забороненого Мінськими домовленостями озброєння. Одного військовослужбовця поранено, ще одного травмовано, також поранено двох цивільних, трьох контужено. Про це у п'ятницю, 18 лютого, повідомили у прес-центрі штабу ООС.

Зазначається, що з початку цієї доби зафіксовано шість обстрілів, чотири з яких із застосуванням забороненого Мінськими домовленостями озброєння. Втрат не було.

Зокрема, противник здійснив обстріл Болотенного та Новогнатівки - з артилерії калібру 122-мм, двічі Старогнатівки - з мінометів калібру 120-мм та великокаліберних кулеметів, Чермалика - з автоматичних станкових гранатометів, Шумів - з мінометів калі.

Минулої доби, 17 лютого, з боку противника зафіксовано 60 порушень режиму припинення вогню, 43 з яких із застосуванням забороненого Мінськими домовленостями озброєння.

Крім того, на Донеччині зафіксовано проліт ворожого безпілотного літального апарата, ймовірно Орлан-10, з перетином лінії зіткнення.

"Від дій ворога один військовослужбовець Об'єднаних сил отримав поранення, ще один - бойове травмування. Воїни перебувають у лікувальному закладі. Стан здоров'я пораненого військовослужбовця - середньої тяжкості, травмованого - задовільний", - йдеться у зведенні.

Також в результаті обстрілу було поранено двох цивільних осіб.

Крім того, напередодні від ворожих обстрілів пошкоджено будівлю дитячого садка, лінії електропередач, газопровід та зруйновано два приватні будинки у Станиці Луганській. Троє працівників дошкільного навчального закладу отримали контузії. Водночас найманці обстріляли з артилерійських систем Врубівку та пошкодили будівлю місцевої загальноосвітньої школи, газопровід та приватний будинок.