З початку поточної доби сепаратисти обстріляли позиції ЗСУ в районі Водяного і скинули гранату з безпілотника, внаслідок чого український захисник отримав поранення.

Протягом минулої доби незаконні збройні формування на Донбасі шість разів порушили режим припинення вогню. Про це в суботу, 1 травня, повідомляє прес-центр штабу ООС.

Зазначається, що неподалік Красногорівки противник відкривав вогонь із заборонених мінськими домовленостями мінометів 120 калібру. У передмісті Авдіївки сепаратисти стріляли з автоматичних станкових гранатометів, а в районі Широкиного - зі станкових протитанкових гранатометів і стрілецької зброї.

Бойових втрат серед військовослужбовців ЗСУ за минулу добу не було.

Станом на 7-му годину ранку, 1 травня, зафіксовано два порушення режиму припинення вогню з боку сепаратистів.

Недалеко від населеного пункту Новгородське противник відкривав вогонь зі станкових протитанкових й автоматичних станкових гранатометів. У районі Водяного, застосувавши безпілотний літальний апарат, противник скинув ВОГ-17 на позиції українських військових.

Внаслідок ворожого вогню військовослужбовець зі складу Об'єднаних сил отримав поранення. Йому оперативно надали медичну допомогу і доставили до лікувального закладу. Стан здоров'я пораненого - задовільний.

У штабі наголосили, що контролюють ситуацію в районі проведення операції Об'єднаних сил і дотримуються режиму припинення вогню.