Напередодні незаконні збройні формування 15 разів відкривали вогонь по українських захисниках. З початку поточної доби зафіксовано один обстріл.

Протягом минулої доби на Донбасі було зафіксовано 15 обстрілів з боку сепаратистів. Українські військові не постраждали. Про це в суботу, 17 квітня, повідомляє прес-центр штабу ООС.

Зазначається, що неподалік населених пунктів Новгородське, Мар'їнка та Опитне сепаратисти відкривали вогонь із заборонених мінськими домовленостями мінометів 82-го і 120-го калібрів, а біля селища Невельське - ще і з великокаліберних кулеметів і стрілецької зброї.

У передмісті населених пунктів Водяне, що в Донецькій області, Луганське та Новоолександрівка ворог зробив обстріл з гранатометів різних систем і великокаліберних кулеметів, а біля Майорського - зі стрілецької зброї.

Поблизу Тарамчука і Красногорівки противник застосував станкові протитанкові гранатомети, а біля Пісок - підствольні гранатомети і стрілецьку зброю. У районі селища Майорське ворог зробив дистанційне мінування з ручних протитанкових гранатометів мінами ПОМ-2.

Бойових втрат серед українських захисників за минулу добу немає.

Також повідомляється, що станом на сьому годину ранку 17 квітня з боку сепаратистів зафіксовано одне порушення режиму припинення вогню. Так, неподалік Водяного, що в Донецькій області, ворог відкривав вогонь з автоматичних станкових гранатометів. Бойових втрат за поточну добу немає.