ЗСУ відкривали вогонь у відповідь для припинення активності противника тільки у разі загрози життю військовослужбовців.

На Донбасі станом на 19.00 17 лютого ворожі війська 47 разів порушили режим припинення вогню, з яких 38 - із застосуванням забороненого Мінськими домовленостями озброєння. Про це повідомляє прес-служба ООС.

Зазначається, що противник з артилерії калібру 122 мм, мінометів калібру 120 мм та станкових протитанкових гранатометів обстріляв Новотошківське. З мінометів калібру 120 мм, станкових протитанкових гранатометів та автоматичних станкових гранатометів було обстріляно Водяне.

У напрямку Південного та Майорська ворог вів вогонь з мінометів калібру 82 мм та автоматичних станкових гранатометів, у напрямку Лобачевого - з артилерії калібру 122 мм, мінометів калібру 120 мм, 82 мм та автоматичних станкових гранатометів.

Крім того, у напрямку Луганського обстріли велися з артилерії калібру 122 мм, мінометів калібру 120 мм, по Мар'їнці - з мінометів калібру 120 мм та 82 мм, ручних протитанкових гранатометів, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї.

По Троїцькому сепаратисти стріляли з озброєння танка, мінометів калібру 120 мм і 82 мм, у напрямку Попасної - зі станкових протитанкових гранатометів, Зайцевого - з автоматичних станкових гранатометів, по Новозванівці - з артилерії калібру 152 мм.

Станиця Луганська була обстріляна з артилерії калібру 122 мм, мінометів калібру 120 та 82 мм та автоматичних станкових гранатометів, Піски - з мінометів калібру 82 мм, ручних та станкових протитанкових гранатометів, Гольмівське та Майорськ - з мінометів калібру 120 мм та автоматичних станкових гранатометів.

Авдіївка, Шуми, Травневе, Невельське, Донецький, Опитне, Гранітне та Старий Айдар були обстріляні з мінометів калібру 120 мм.

Зазначається, що ЗСУ відкривали вогонь у відповідь для припинення активності супротивника лише у разі загрози життю військовослужбовців.