Противник обстріляв позиції ЗСУ в районі населених пунктів Щастя, Тарамчук, Золоте-4 і Піски.

Підрозділи сепаратистів за минулу добу вісім разів порушили режим припинення вогню на Донбасі. Бійці ЗСУ не постраждали, але поранений мирний житель, повідомляє прес-центр штабу операції Об'єднаних сил в ранковому зведенні в п'ятницю, 17 вересня.

Так, в Луганській області противник двічі застосував безпілотники типу квадрокоптер, за допомогою яких здійснив обстріл міста Щастя.

З цього ж населеного пункту було здійснено обстріл з мінометів 82 калібру, пошкодивши цивільну інфраструктуру і приватні автомобілі. В результаті обстрілу один місцевий житель отримав поранення. Стан його здоров'я - задовільний. Йдеться про мера Щастя Олександра Дунця.

Також противник двічі обстріляв позиції українських військових із заборонених Мінськими домовленостями мінометів 120 калібру і артилерії калібру 122 мм в районі селища Тарамчук. Під обстріл потрапив і сам населений пункт, в результаті чого пошкоджено житловий будинок та прибудинкова територія.

У районі Пісків ворог застосував міномети калібру 120 мм. Золоте-4 противник обстріляв з великокаліберних кулеметів і стрілецької зброї.

У штабі запевнили, що на обстріли противника українські захисники відкривали вогонь. А з початку доби, 17 вересня, порушень режиму припинення вогню не зафіксовано.