Інтенсивність бойових дій на лінії зіткнення на Донбасі в порівнянні з попередньою добою зросла.

На Донбасі в районі проведення операції Об'єднаних сил за добу зафіксовано вісім порушень режиму "тиші". З них двічі ворог застосував озброєння, заборонене мінськими домовленостями. Про це повідомляє штаб ООС.

"Напружена обстановка спостерігалася в районі населеного пункту Новозванівка, який противник обстрілював тричі, застосовуючи станкові протитанкові гранатомети і міномети калібру 82 мм. Поблизу Майорського сепаратисти вели вогонь з великокаліберних кулеметів і стрілецької зброї, намагаючись спровокувати відповідь", - йдеться в повідомленні.

У напрямку Луганського і Новолуганського ворог здійснював прицільні обстріли зі станкових протитанкових гранатометів і великокаліберних кулеметів.

Біля Оріхового були використані автоматичні станкові гранатомети і стрілецька зброя.

Крім того, в Донецькій області зафіксовано застосування ворожого безпілотника типу квадрокоптер, за допомогою якого сепаратисти скинули ВОГ-17 поблизу Талаківки.

Один український військовослужбовець отримав осколкові поранення. Йому була надана невідкладна домедична допомога. Бійця госпіталізували. Його стан здоров'я задовільний.