Сепаратисти відкривали вогонь біля Новгородського, Гнутового, Водяного, Авдіївки, Верхньоторецька і Мирного.

За добу, 12 травня, на Донбасі зафіксували вісім порушень режиму припинення вогню. Про це повідомляє прес-центр штабу ООС у четвер, 13 травня.

Поблизу Новгородського сепаратисти двічі відкривали вогонь з мінометів 82-го калібру і станкових протитанкових гранатометів, а біля Катеринівки - ще і з автоматичних станкових гранатометів.

Поблизу Гнутового ворог відкривав вогонь з великокаліберних кулеметів. У передмісті Водяного сепаратисти здійснили обстріл з ручних протитанкових гранатометів, а біля Авдіївки - з підствольних гранатометів. В районі Верхньоторецька сепаратисти відкривали вогонь зі стрілецької зброї. Недалеко від селища Мирне противник вів вогонь з протитанкових ракетних комплексів.

"Внаслідок ворожого обстрілу було пошкоджено автомобіль групи розмінування. На щастя, ніхто не постраждав. На обстріли окупантів військовослужбовці Об'єднаних сил відкривали вогонь. Бойових втрат серед наших захисників немає", - сказано в повідомленні.

Стосовно дій сепаратистів українська сторона СЦКК повідомила представникам ОБСЄ. З початку доби порушень режиму припинення вогню не зафіксовано. Українські військовослужбовці і надалі контролюють ситуацію на Донбасі.