Сепаратисти використовували зброю, заборонену Мінськом, і обстрілювали Піски, Широкине, Луганське, Гнутове і Новотошківське.

За добу, 6 червня, на Донбасі сепаратисти сім разів порушували режим припинення вогню. Про це повідомляє прес-центр штабу ООС у понеділок, 7 червня.

Недалеко від Пісків противник двічі відкривав вогонь із заборонених мінськими домовленостями мінометів 120-го калібру і великокаліберних кулеметів. Поблизу Гнутового і Новотошківського сепаратисти вели вогонь з станкових протитанкових гранатометів і стрілецької зброї.

У районі Широкиного ворог двічі відкривав вогонь в бік позицій українських військових зі станкових протитанкових і автоматичних станкових гранатометів. Недалеко від Луганського сепаратисти вели вогонь з ручних протитанкових, автоматичних станкових гранатометів і великокаліберних кулеметів.

"Бойових втрат серед військовослужбовців Збройних Сил України за минулу добу немає. Про всі факти порушень українська сторона СЦКК оперативно повідомила СММ ОБСЄ", - сказано в повідомленні.

З початку поточної доби обстрілів не зафіксовано. Українські військові контролюють ситуацію на Донбасі і дотримуються режиму припинення вогню