Сепаратисти обстрілювали позиції українських військових біля Зайцевого, Світлодарська, Широкиного, Мар'їнки і Старогнатівки.

За добу, 29 березня, на Донбасі сепаратисти сім разів порушили режим припинення вогню. Про це повідомляє прес-центр штабу ООС у вівторок, 30 березня.

Біля Зайцевого ворог відкривав вогонь із заборонених мінськими домовленостями мінометів калібру 82 мм, а поблизу Світлодарська - з гранатометів різних систем і великокаліберних кулеметів.

Неподалік від Широкиного, Мар'їнки і Старогнатівки противник відкривав вогонь з гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів і стрілецької зброї.

Втрат серед українських військових немає, при цьому українська сторона СЦКК повідомляє про грубі порушення з боку сепаратистів на непідконтрольній території. Зокрема, напередодні сепаратисти здійснили низку провокацій уздовж всієї лінії розмежування - вони активізували роботу із дообладнання старих і облаштування нових оборонних позицій біля Донецького аеропорту, біля Мар'їнки і Зайцевого.

З початку доби обстрілів на Донбасі не зафіксовано. Українські військовослужбовці і надалі контролюють ситуацію в районі проведення ООС.