Сепаратисти обстрілювали позиції українських військових на Донбасі, а також запустили безпілотник через лінію розмежування.

За добу, 5 серпня, сепаратисти десять разів порушили режим припинення вогню на Донбасі. Про це повідомляє прес-центр штабу ООС в п'ятницю, 6 серпня.

Біля Авдіївки сепаратисти відкривали вогонь з ручних протитанкових гранатометів і великокаліберних кулеметів. Поблизу Галицинівки ворог здійснював обстріл позицій українських захисників з артилерійських систем 122-го калібру. Також з артилерійських систем 122-го калібру противник відкривав вогонь по околиці Галицинівки - пошкоджені сільськогосподарські угіддя і дорога.

Крім того, в напрямку Південного сепаратисти здійснювали обстріл з великокаліберних кулеметів. Поблизу Водяного, на Приазов'ї, противник застосовував станкові протитанкові і ручні протитанкові гранатомети. Неподалік Золотого-4 сепаратисти вели обстріл з ручних протитанкових гранатометів. Біля Новотошківського сепаратисти обстрілювали українські позиції з ручних протитанкових гранатометів.

Також в районі Красногорівки противник відкривав вогонь по українських військових з протитанкових гармат, а також здійснив обстріл самого населеного пункту. В результаті обстрілу був важко поранений місцевий житель, пошкоджено житловий п'ятиповерховий будинок і цивільний автомобіль.

Нарешті, на Луганщині сепаратисти запустили безпілотник типу Орлан-10 з перетином лінії розмежування.

"На обстріли російських окупантів українські військові відкривали вогонь. Бойових втрат серед наших захисників немає. Про факти порушень з боку російсько-окупаційних військ Українська сторона СЦКК повідомила представникам Місії ОБСЄ, застосувавши встановлений координаційний механізм", - сказано в повідомленні.

З початку доби порушень режиму припинення вогню з боку сепаратистів не зафіксовано.