Сепаратисти обстрілювали позиції українських військових біля Новомихайлівки, Славного, Південного і Шумів.

За добу, 17 лютого, на Донбасі зафіксували чотири порушення режиму припинення вогню з боку сепаратистів, обійшлося без втрат серед українських військових. Про це повідомляє прес-центр штабу ООС у четвер, 18 лютого.

Неподалік Новомихайлівки сепаратисти вели вогонь в бік українських позицій з мінометів 82-го калібру і станкових протитанкових гранатометів. Поблизу Славного противник застосував автоматичні станкові і станкові протитанкові гранатомети.

Також сепаратисти відкривали вогонь з ручних протитанкових гранатометів і великокаліберних кулеметів біля Південного, а неподалік Шумів - здійснили обстріл з автоматичних станкових гранатометів, великокаліберних кулеметів і снайперської зброї.

На обстріли з боку противника українські захисники відкривали вогонь у відповідь. З початку поточної доби порушень режиму припинення вогню не зафіксовано.

Раніше в ОБСЄ заявили, що окупанти блокують роботу місії. Бойовики не пропускають спостерігачів Місії на непідконтрольну Україні територію під "вигаданими причинами", вважають в ОБСЄ.