Росія проводить "перевірку військ" в анексованому Криму і на Кубані. Всього буде проведено більш як 50 навчань.

Міноборони РФ проводить "контрольну перевірку військ" Південного військового округу спільно з підрозділами Західного військового округу, повідомляє Defense Express.

Відзначається, що в навчаннях беруть участь всі з'єднання та військові частини всіх родів військ округу. Всього буде проведено понад 50 навчань.

"Створена умовна обстановка, що дозволяє відпрацювати військами і силами військового округу цілий спектр навчально-бойових завдань з оборони російського Причорномор'я, включно з Кримом", - йдеться в повідомленні.

В першу чергу, російські підрозділи відпрацьовують швидку передислокацію на значну відстань від місць постійної дислокації, повідомили в Міноборони РФ.

За даними ЗМІ, для виконання цих завдань залучаються інженерні підрозділи з понтонною технікою, механізованими мостами ТММ-500, машинами розгородження ІМР-3М і шляхопрокладачі БАТ-М. Крім того, буде відпрацьовано комплекс щодо маскування підрозділів на марші.

Повідомляється, що в анексованому Криму, в Волгоградській та Ростовській областях пройдуть 10 двосторонніх ротних навчань, в яких залучають більш як 150 вертольотів армійської авіації. Зокрема, тільки на кримському полігоні Опук - 40 військово-транспортних Мі-8АМТШ, які будуть взаємодіяти з ударними Мі-28Н, Ка-52 і Мі-35.

У той же час, флагман ЧФ РФ ракетний крейсер Москва провів тренування з відбиття нападу БПЛА.

За даними видання, це ж відпрацювали і в Ставропольському краї підрозділи сорок дев'ятої загальновійськової армії. Для цього були використані комплекси РЕБ Борисоглібська-2 і Житель. У цьому ж регіоні пройшли навчання танкових підрозділів.

Крім того, повідомляється, що на Кубані пройшли нічні навчання з нанесення ударів оперативно-тактичними комплексами Іскандер, які отримували координати цілей від БПЛА.

"З огляду на те, що в активну фазу навчань російська армія перейшла тільки днями, то подібні епізоди навчань триватимуть протягом найближчих тижнів", - пише Defense Express.