Цього року Крим вперше не увійшов до топ-5 найбільш затребуваних "внутрішніх курортів" РФ на травневі свята.

Заборона на авіаперельоти в анексований Крим та побоювання через "терористичну небезпеку" призвели до зниження попиту серед російських туристів на 30-45% на травень. Про це повідомляє Коммерсант у вівторок, 19 квітня.

Вказано, що цього року Крим вперше не увійшов до топ-5 найбільш затребуваних "внутрішніх курортів" РФ на травневі свята. Продаж турів на півострів фактично зупинився, кажуть у туристичних компаніях.

Основною причиною зниження попиту учасники ринку називають чинну з 24 лютого через війну в Україні заборону на авіасполучення з окупованим Сімферополем.

Росавіація неодноразово продовжувала заборону, востаннє - до 25 квітня. Джерело видання сумнівається у швидкому відкритті авіасполучення з Кримом, вважаючи, що облетіти потенційно небезпечну зону зараз у принципі неможливо.

Різке падіння попиту на Крим фіксують і системи бронювання. За підрахунками Tvil.ru, напрямок у березні-квітні формує лише 18% проти звичайних 70-75%. Директор з розвитку сервісу Оксана Шустікова пов'язує це з транспортними проблемами: місця на комфортні поїзди в цьому напрямку заброньовані відрядженнями, більшість туристів не знають, як дістатися півострова.

"Влада Криму сподівається цього року прийняти близько 10 млн осіб, але реально швидше йтиметься про 6-6,5 млн", - заявив один із співрозмовників видання.