Російський сторожовий корабель виконав попереджувальну стрільбу в сторону британського есмінця Defender, який порушив “кордон” в Чорному морі, передають федеральні інформагентства повідомлення Міноборони РФ, пише УНН.

Також повідомляється, що літак Су-24М виконав попереджувальне бомбометання по курсу корабля, який після цього покинув “межі РФ”. Британський військовий аташе викликаний в Міноборони.

“О 11:52 23 червня ц. р. есмінець УРО „Дефендер“ ВМС Великої Британії, діючи в північно-західній частині Чорного моря, перетнув державний кордон Російської Федерації і увійшов в територіальне море в районі мису Фіолент на 3 км”, — повідомили в Міноборони.

Есмінець був попереджений про застосування зброї в разі порушення “держкордону”, але не відреагував. “У 12.06 і 12.08 прикордонний сторожовий корабель виконав попереджувальну стрільбу. В 12.19 літак Су-24м виконав попереджувальне бомбометання (4 ОФАБ-250) по курсу руху есмінця ОРО „Дефендер“”, — йдеться в повідомленні. Після цього о 12:23 есмінець покинув кордони “територіального моря РФ”, додали в Міноборони.

Раніше Сили спеціальних операцій України, Великої Британії та США, як повідомила пресслужба Міноборони України, провели спільне тренування на британському есмінці “Defender” Королівського Військово-морського флоту Великої Британії.

“Зведена абордажна група спеціальних операцій (з української сторони — 73-й морський центр спеціальних операцій імені кошового отамана Антіна Головатого) провели спільне тренування, де відпрацювали абордажні дії на британському есмінці” Defender“, — йдеться в повідомленні.

Зазначається, що абордажні дії полягали в несподіваному для противника захопленні судна. Також абордажні дії використовуються для звільнення кораблів від піратів.

“Цей захід в черговий раз довів, що Сили спеціальних операцій Збройних сил України здатні виконувати завдання нарівні з колегами з НАТО”, — заявили в Міноборони.